orthpedische manuele therapie

Orthopedische manuele therapie

orthopedische manuele therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich na zijn opleiding fysiotherapie is verder gaan specialiseren. De opleiding manueel therapie duurt gemiddeld vier jaar. Na deze opleiding is de manueel therapeut een van dé specialisten ten aanzien van klachten van het bewegingsapparaat. Dit kunnen klachten aan de wervelkolom zijn maar zeker ook aan de schouder, elleboog, knie of enkel.

Ten aanzien van klachten aan deze gewrichten heeft manueel therapie een duidelijk wetenschappelijk bewezen nuttig effect. Het onderzoek kenmerkt zich buiten dat er gebruik wordt gemaakt van specifieke onderzoeksmethodes ook vanuit het feit dat over het algemeen de gehele regio wordt onderzocht.

Behalve het specifiek behandelen bij klachten heeft manueel therapie ook een duidelijk preventief effect. De tarieven voor manueel therapie zijn vrij. Dat wil zeggen dat uw manueel therapeut in principe zelf de hoogte van deze tarieven kan bepalen. Plexus Uithoorn heeft ook ten aanzien van manueel therapie een samenwerkingsverband met bijna alle zorgverzekeraars. Een van de bepalingen vanuit deze samenwerking is een vastgesteld tarief. Hierdoor komt u qua hoogte van het tarief niet voor verrassingen te staan.

Ten aanzien van de hoeveelheid van behandelingen die u vergoedt krijgt moet u zelf uw eigen polis nakijken. Uw therapeut draagt hier geen verantwoordelijkheid voor. Ook kan het zijn dat uw zorgverzekeraar maar een gedeelte van elke behandeling vergoed. Dit gaat dan over het algemeen over plusminus 75%.

Een andere bepaling vanuit de samenwerking tussen uw zorgverzekeraar en Plexus Uithoorn is dat in de meeste gevallen de factuur rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gaat en dat deze uw factuur rechtstreeks richting Plexus Uithoorn vergoed. Het is echter zo dat u zelf uiteindelijk de verantwoording draagt van vergoeding van de factuur.

Wilt u meer weten wat Plexus Uithoorn voor u kan betekenen voor uw gezondheid? Ga dan naar onze contactpagina voor meer informatie.

actueel quicknavigatie
actueel quicknavigatie
nek
schouder
hoofdpijn
rug
knie
diabetes
RSI
Obesitas
actueel quicknavigatie
copyright trans below trans copyright