0297 - 53 27 49

info@plexusuithoorn.nl

Coronavirus

Coronavirus

Op deze pagina houden we je op de hoogte van de laatste updates rondom het Coronavirus en wat dit voor Plexus Uithoorn betekent.

Update 08-05

Uitgebreidere behandelmogelijkheden Plexus Uithoorn

Er is goed nieuws: de Rijksoverheid heeft onlangs besloten dat fysiotherapeuten de deuren weer mogen openen. Wel moeten wij ons houden aan de nieuwe richtlijn die het KNGF samen met het RIVM en het Ministerie van VWS heeft opgesteld. Graag stellen wij je op de hoogte welke veranderingen wij in de praktijk hebben aangebracht om aan de veiligheidseisen te voldoen. Ook lichten wij graag toe aan welke regels onze patiënten zich moeten houden als zij een bezoek brengen aan de praktijk. Als iedereen zich houdt aan de voorzorgsmaatregelen, kunnen we onze zorg op een veilige en verantwoorde manier weer opstarten.

Gedrags- en omgangsregels tussen therapeut en patiënt
Omdat wij allemaal ons best moeten doen om de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren, vragen wij om een stuk verantwoordelijkheid van ons zelf en onze patiënten. Wij hebben een lijst gemaakt met belangrijke punten waar een ieder zich aan dient te houden. Wij willen je vragen om telkens deze regels zorgvuldig door te lezen vóór je onze praktijk bezoekt. Als je vragen hebt over de omgangsregels, dan verzoeken wij je om vóór je bezoek aan de praktijk telefonisch contact met ons op te nemen.

1. Houd zoveel mogelijk anderhalve meter afstand. Ook in de wachtkamer, oefenzaal, hal en op de trap.
2. Heb je verhoging of koorts (vanaf 38°), last van (neus)verkoudheid, hoest of nies je of voel je je niet lekker? Bel dan de afspraak af. Heeft een huisgenoot/gezinslid verhoging of koorts, bel dan ook af. Ook als er in de afgelopen14 dagen bij jou of een huisgenoot/gezinslid corona is vastgesteld, verzoeken wij je om de afspraak te annuleren.
3. Ga voor je komst naar de praktijk naar het toilet. Onze toiletten zijn op advies van het RIVM alleen voor noodgevallen beschikbaar.
4. Was je handen bij binnenkomst en vertrek.
5. Schud geen handen.
6. Neem een grote badhanddoek en een kleinere handdoek mee.
7. Als je een behandeling hebt in de oefenzaal, zorg dan dat je omgekleed naar de praktijk komt en neem schone sportschoenen mee. De kleedkamers zijn niet beschikbaar. Douchen op de praktijk is voorlopig niet mogelijk.
8. Kom niet te vroeg (max. 5 min. van tevoren) en kom (indien mogelijk) alleen.
9. Houd je jas en/of tas bij je en hang of leg deze niet op een stoel of ergens anders.
10. In onze praktijk zijn looproutes aangegeven middels pijlen op de grond. Deze dienen gevolgd te worden.

Omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen blijft bewegen en sporten, hebben wij een YouTube-kanaal opgericht. Op dit kanaal uploaden wij geregeld nieuwe video’s van onze fysiotherapeuten. Zo kun je alsnog je oefeningen gericht thuis doen.

Zorg goed voor jezelf en voor anderen!

Update 28-03

Gebouw beperkt open, praktijk blijft (digitaal) bereikbaar

Vanwege de nieuwe maatregelen die zijn aangekondigd door het kabinet, hebben wij het beleid van onze praktijk per direct aangepast. Zo dragen we bij aan het beperken van de verspreiding van het COVID-19 virus.

We sluiten voor een groot deel ons gebouw, maar onze praktijk blijft bereikbaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Wij bieden momenteel echter voornamelijk zorg op afstand aan. Dat wil zeggen dat de behandelingen zo veel mogelijk digitaal plaats vinden, middels video- of telefonische consulten.

Voor bestaande patiënten betekent dit dat de fysiotherapeut in eerste instantie telefonisch contact met u opneemt om digitale zorg op maat aan te bieden. Denk hierbij aan oefenprogramma’s en videobehandelingen.

Mensen die nog niet bij ons onder behandeling zijn, maar klachten ervaren, kunnen telefonisch of per mail contact opnemen met de praktijk voor het maken van een afspraak voor een digitaal consult.

Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0297-532749. Ons e-mailadres is: info@plexusuithoorn.nl.

De reacties die wij tot nu toe krijgen over onze digitale behandeling zijn positief. Wij zetten graag op deze manier de behandeling van onze patiënten voort, totdat we jullie weer in onze praktijk of aan huis kunnen zien.

Zorg goed voor jezelf en voor anderen!

Update 18-03

Fysiotherapie nodig, maar liever niet uw huis uit?
Plexus Uithoorn biedt consulten op afstand aan.

Wij kunnen je heel goed op afstand helpen via de telefoon of via internet. Op die manier kunnen wij je met goed advies van dienst zijn en uitleggen wat je kunt doen of juist moet vermijden. Ook zijn we redelijk goed in staat om diagnoses te stellen en kunnen we je een oefenschema geven, of oefeningen in je schema aanpassen of eraan toevoegen.

Je kunt je hiervoor aanmelden via info@plexusuithoorn.nl of door te bellen naar 0297-532749. Wij zorgen dat er snel een afspraak met je wordt gemaakt, op een door jou gewenst tijdstip. Mocht je op voorhand een bepaalde fysio, manueel- of sportfysiotherapeut willen spreken, vermeld dit dan ook.

Wij zijn ook buiten de kantooruren en in het weekend bereikbaar. Mocht je daar behoefte aan hebben, neem dan contact met ons op. Behandeling op de praktijk is ook nog steeds een goede optie, tenzij u griepverschijnselen heeft. In dat geval verzoeken wij u dringend om niet naar de praktijk te komen.

Met vriendelijke groet,
Team Plexus Uithoorn

Update 15-03

Beste klant,

Zoals u van Plexus Fysiotherapie gewend bent, staat de zorg voor u als patiënt bij ons centraal en zullen wij er alles aan doen om uw gezondheid te waarborgen. Plexus Uithoorn heeft daarom maatregelen getroffen volgens de richtlijnen van het RIVM en de GGD. De sportschool PLUX is noodgedwongen gesloten, maar het pand blijft open voor de klanten van Plexus Fysiotherapie.

Wij gaan er van uit dat u zelfstandig kunt afwegen om wel of niet te komen. Graag vragen wij u om zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM:

  • Was regelmatig je handen en zorg ervoor dat je minder vaak met je handen aan je gezicht zit. Schud geen handen en blijf op geruime afstand (> 3 m) van mensen die niezen e/o hoesten.
  • Ben je verkouden, hoest of nies je e/o heb je verhoging of koorts? Meld dit dan direct en blijf thuis.
  • Woont u in eenzelfde huis als iemand die aan corona lijdt? Meld dit dan direct en blijf thuis.
  • Ben je onlangs in een gebied geweest waar het coronavirus heerst? Meld dit dan direct en blijf thuis.

 

Als u besluit om uw afspraak af te bellen, zal een van onze therapeuten contact met u opnemen. Wij kunnen u op afstand advies en mogelijke vervangende maatregelen en/of oefeningen geven zodat u, gegeven de omstandigheden, toch nog op de beste manier geholpen kunt worden.

Met onze aan-huis patiënten zal voorafgaand aan de afspraak contact worden opgenomen over de noodzaak en mogelijkheid van de behandeling.

Verder kunt u gebruik blijven maken van de oefenzaal. Door het beperken van het aantal mensen dat tegelijk mag trainen en aanvullende schoonmaak- en hygiënemaatregelen, kunt u uw oefenprotocol volgen. De kleedkamers zijn echter niet beschikbaar.

Mochten er vragen zijn over de mogelijkheid en noodzaak tot behandeling van uw klacht, kunt u ons te allen tijde bellen (0297-532749) of een mail sturen (info@plexusuithoorn.nl) om met ons team te overleggen.

Zorg goed voor u zelf en zorg goed voor elkaar!

Team Plexus Fysiotherapie

Plexus Uithoorn | info@plexusuithoorn.nl | 0297 - 53 27 49